‘Wat zingt er?’, strijkkwartet en film op zondag 3 oktober

“Wat zingt er” vertelt het verhaal van een oude boom die over de dood heen voortleeft. Een vioolbouwer bouwt uit het hout van de gevelde boom twee violen, een altviool en een cello. Een geluidskunstenaar laat horen hoe een boom klinkt als hij dorst heeft of ademhaalt. Op de melodie van deze sapstromen transformeert een componist de energie van deze boom naar muziek. Vier musici brengen deze compositie op de originele instrumenten ten gehore. Twee documentairemakers maken er een film over.

Zo komt er een kettingreactie aan leven op gang rond de boom en wordt stilgestaan bij het idee dat niets voor niets is. Een ode aan de cyclus van leven en dood. De film werd 29 augustus 2021 vertoond bij de NPO, de muziek werd slechts één keer eerder live ten gehore gebracht. Wij zijn trots dat we in De IJsselstroom zowel film als strijkkwartet mogen presenteren op één avond en in aanwezigheid van de makers. Met Sarah Marijnissen, Alexander Oey, Theo Dekker, Bert Barten, Imre Ploeg, Jeroen den Herder en het Walburigskwartet.

Dat alles op zondag 3 oktober.

De voorstelling van 19.30 uur is uitverkocht. Gezien de grote belangstelling komt er een extra editie in de middag: aanvang 15.30 uur (inloop vanaf 15 uur). In de middag eerst film en na de pauze het kwartet. Tickets kosten 18,50 euro, te betalen aan de deur (contant of pinnen). Reserveren via cultuur@deijsselstroom.info

© Copyright - De IJsselstroom